LSI Alpha

Våra änglar

LSI Alphas delägare har en mycket bred och djup erfarenhet inom Life Science. Här presenteras en del av dem.

Magnus Klaesson
Styrelse (ordförande), Investeringskommitté 

Magnus är utbildad apotekare och har mångårig erfarenhet av marknadsföring och försäljning, både nationellt och internationellt, från olika läkemedelsbolag. Har bland annat arbetat som international marketing manager för Pfizer i New York. Är serieentreprenör och byggde bland annat upp Netdoktor.se tillsamman med Ann-Charlotte till Sveriges ledande hälsoportal. Bolaget såldes 2016 till Bonnier Healthcare AB. Magnus har startat och drivit flera bolag inom reklam och utbildning. Verkar idag i bland annat Meductus AB och IM Medical Education AB . Bolag verksamma inom marknadsföring och medicinska utbildningar.

Magnus - LinkedIn

Ann-Charlotte Beckman
Styrelse, VD, Investeringskommitté

Ann-Charlotte är utbildad sjuksköterska och marknadsekonom. Över 15 års erfarenhet av entreprenörskap och styrelsearbete inom ägarledda tillväxtbolag samt över 5 års erfarenhet av att vara affärsängel och extern ledamot i start-up och scale-up bolag inom life science och healthtech. Var med och byggde upp Netdoktor i egenskap av vd och delägare till Sveriges ledande patient och läkarnätverk. Efter försäljning till Bonnier verksam som COO fö Bonnier Healthcare Sweden med Netdoktor som ett av fem bolag. Har även över 10 års erfarenhet från läkemedelsindustrin inom olika roller inom sälj och marknadsföring. Senast som ansvarig för lanseringen av Viagra i Sverige följt av en roll i det Europeiska teamet.

Ann-Charlotte - LinkedIn

Sverre Bengtsson
Styrelse, Investeringskommitté

Sverre är statistiker/ekonom och har arbetat med kliniska prövningar inom läkemedelsindustrin i över 25 år. 2003 grundade han ett CRO (genomför kliniska prövningar), som i sin tur utvecklade en av världens mest använda SaaS-mjukvaror för just kliniska prövningar - Viedoc. I bolaget har han framförallt ägnat sig åt ledning och global affärsutveckling. Efter exits ägnar han nu tiden åt dels Viedoc och som investerare, styrelseledamot och rådgivare inom Life Science.

Sverre - LinkedIn

Ulf Lindén
Suppleant

Ulf är affärsjurist med bakgrund som advokat och var sedan bolagsjurist inom Pharmacia Biotech och GE Healthcare där Ulf var chefsjurist i Sverige. 2016 var Ulf med och grundade LegalWorks, en av de första alternativa affärsjuridiska verksamheterna i Sverige och som levererar juridiska outsourcing- och interimslösningar till stora företag men också juridisk rådgivning start-ups och medelstora bolag. Ulf arbetar idag som rådgivare för ett stort antal företag inom medtech, biotech och e-hälsa. Ulf är också medgrundare till onlinetjänsterna Legalbuddy.com och Capchap.

Ulf - LinkedIn

Karin Andersson
Styrelse, Investeringskommitté

Karin började sin karriär på Swedish Match som marknadschef och exportchef och efter 10 år inom världskända konsumentprodukter blev Karin marknadsdirektör för ett öron implantat företag, Entific – en spin-off från Nobel Biocare - som efter en period av intensiv fokusering på sälj- och marknadsföring framgångsrikt såldes till Cochlear. Flera andra start-ups och tillväxtbolag inom medicinteknik följde med fokus på diagnostik, kirurgi, eHealth och CRO.
Genom GlobalEyes Consulting hjälper Karin idag start-up bolag att finna sin internationella strategi och sina marknader. Erfarenhet av exits, inklusive börsnoteringar och av styrelsearbete. Är utbildad marknadsekonom. Ängel investerare. Bor i Frankrike.

Karin - LinkedIn

Kristina Magnusson Borg
Investeringskommitté

Med 35 år på ledande och strategiska positioner inom Life Science har jag erfarenhet av allt från preklinisk-och klinisk forskning globalt till produktutveckling och marknad & sälj av läkemedel och livsmedelstillskott. Idag arbetar jag med att hjälpa företag inom Life Science att navigera i komplexa miljöer för att ta sina idéer till marknaden.

Kristina - LinkedIn

Ulrik Zielfelt
Investeringskommitté

Jag har under hela min karriär arbetat med digitalisering, affärsutveckling, marknadsföring och försäljning. Min spetskompetens ligger i skärningspunkten mellan försäljning, marknadsföring och digital utveckling. Jag brinner för idéer som löser viktiga samhällsproblem med fokus på hälsa, välmående, klimat och miljö. 

Ulrik - LinkedIn

Cilla Wernekinck Salamon
Investeringskommitté

Klinisk verksam läkare sedan 1991 och specialist i Gynekologi och Förlossning. Kvinnohälsa, innovation, nytänkande och bra lösningar och företagande ligger mig varmt om hjärtat. Med insynen och erfarenheten från ”insidan” är det intressant, viktigt och berikande att delta i Life Science investeringar och delta i utveckling. Jag är egenföretagare och driver verksamheten OmniGyn.

Cilla - LinkedIn

Fredrik Sjövall
Investeringskommitté

Jag har ett konsult bolag, Sjövall Konsult AB, som jag tog över efter min pappa när han gick bort 2013. Under 2020 startade jag två nya bolag, Rustico Solutions och Altea Pharma AB.

Rustico fokuserar på patientdata i form av undersökningar och gör rekrytering till klinisk forskning. Altea ska bli ett läkemedelsbolag.

Sitter som delägare i 3st bolag idag.

Fredrik - LinkedIn

Eva Eliasson
Investeringskommitté

Executive Coach, strateg och ängelinvesterare, som brinner för att hjälpa människor och företag att växa! Stöttar i ledningsarbetet samt coachar ledare och team i att utveckla samarbete och självledarskap. 20 års erfarenhet av arbete i ledande roller som marknadschef, varumärkesstrateg, process- och teamledare samt styrelseordförande. Certifierad coach, universitetsutbildad inom Social psykologi, DIHM Marknadsekonomi samt fil kand i Kemi.

Eva - LinkedIn

Joakim Söderberg
Investeringskommitté

Joakim är apotekare och entreprenör och har bland annat varit med och startat Health Solutions, Läkemedelstjänster, Svensk Dos och AlgoDx. Hans entreprenörskap rör sig inom det medicinska och ofta med koppling till hälsodata. Joakim har en bakgrund inom pharma och drev sitt första eHälso-projekt, en ”community” för HIV-läkare, redan 1995.

Joakim - LinkedIn

Robert Johansson
Investeringskommitté

Webb och app-utvecklare som gillar att vara med och utveckla och strukturera nya digitala lösningar. Investerat i onoterade bolag sen 2015 och har förkärlek för bolag som digitaliserar vården.

Robert - LinkedIn

Sofia Svensk Karlsson
Investeringskommitté

Driven förändringsledare med mycket inlyssnande och empati. Gillar mötet med människor och att ständigt förbättra och utveckla sig själv och andra. Får saker att hända med hjälp av nyfikenhet och engagemang. 20 års erfarenhet inom IT Branschen med fokus på Marknad och sälj. Drivs av att göra skillnad på den svenska marknaden genom att bygga nya partnerskap med tekniken i fokus.

Sofia - LinkeIn

Mattias Bodin

Mer än 25 års erfarenhet från Läkemedels och Medtechbranschen. Tidigare VD och medgrundare av Servicia Medical som blev DI-gasellföretag 3 år i rad. Gillar innovativa företag med stor tillväxtpotential, gärna med en SaaS modell.

Mattias - LinkedIn

Svante Almkvist

Svante holds a Master of Science degree in Molecular Biotechnology from Uppsala University. During his more than 20 years in the biopharmaceutical industry, Svante has gained a solid experience of process development, process validation, project management, tech transfer, CMC, and commercial manufacturing. He has held several positions at Sobi, such as project manager and process validation lead, as well as ten years as group manager within upstream manufacturing. Svante is the founder of Phase2Phase Biopharma Consulting.

Svante - LinkedIn

Christina Flint Celsing

Arbetar till vardags med ekonomisk rådgivning/uppföljning till företagsledda FÅAB och enskilda näringsidkare, samt är delägare i Feima AB som guidar StartUps och innovationsbolag till rätt finansiering. Kan analysera en balansräkning. Älskar när jag lyckas lotsa till framgång!
Filosofie Magister i Biologi och Geovetenskap
Egenföretagare i 20 år.

Christina - LinkedIn

Tobias Sjöberg

Tobias Sjöberg har en bakgrund inom Executive Search och beteendevetenskap. Har lång internationell bakgrund inom försäljning och organisationsutveckling. Jobbar idag på LinkedIn i Dublin med ansvar för Norden som rådgivare inom etablering, HR-frågor och organisationsutveckling.

Tobias - LinkedIn

Andreas Gretander

Andreas is co-founder and Senior Consultant at Phase2Phase Biopharma.
He has more than 20 years’ experience from various positions at Pharmacia & Upjohn, Biovitrum and Sobi covering process development, technology transfer, strategic manufacturing sourcing and project and line management.
Andreas has studied business economics and chemistry technology at Örebro University and Mälardalen University.

Andreas - LinkedIn

Ture Boye Nielsen

Född i Danmark men bosatt i Sverige sen 1996.
Jag har jobbat med Digital Marknadsföring i alla dess formar, men fram för allt Email Marketing och Marketing Automation, som även är inriktningen på vårt nuvarande bolag.

Ture - LinkedIn