LSI Beta

Våra änglar

LSI Betas delägare har en mycket bred och djup erfarenhet inom Life Science. Här presenteras en del av dem.

Magnus Klaesson
Styrelse (ordförande), Beslutskommitté, Investeringskommitté 

Magnus är utbildad apotekare och har mångårig erfarenhet av marknadsföring och försäljning, både nationellt och internationellt, från olika läkemedelsbolag. Har bland annat arbetat som international marketing manager för Pfizer i New York. Är serieentreprenör och byggde bland annat upp Netdoktor.se tillsamman med Ann-Charlotte till Sveriges ledande hälsoportal. Bolaget såldes 2016 till Bonnier Healthcare AB. Magnus har startat och drivit flera bolag inom reklam och utbildning. Verkar idag i bland annat Meductus AB och IM Medical Education AB . Bolag verksamma inom marknadsföring och medicinska utbildningar.

Magnus - LinkedIn

 

Ann-Charlotte Beckman
Styrelse, VD, Beslutskommitté, Investeringskommitté

Ann-Charlotte är utbildad sjuksköterska och marknadsekonom. Över 15 års erfarenhet av entreprenörskap och styrelsearbete inom ägarledda tillväxtbolag samt över 5 års erfarenhet av att vara affärsängel och extern ledamot i start-up och scale-up bolag inom life science och healthtech. Var med och byggde upp Netdoktor i egenskap av vd och delägare till Sveriges ledande patient och läkarnätverk. Efter försäljning till Bonnier verksam som COO fö Bonnier Healthcare Sweden med Netdoktor som ett av fem bolag. Har även över 10 års erfarenhet från läkemedelsindustrin inom olika roller inom sälj och marknadsföring. Senast som ansvarig för lanseringen av Viagra i Sverige följt av en roll i det Europeiska teamet.

Ann-Charlotte - LinkedIn

Sverre Bengtsson
Styrelse, Beslutskommitté, Investeringskommitté 

Sverre är statistiker/ekonom och har arbetat med kliniska prövningar inom läkemedelsindustrin i över 25 år. 2003 grundade han ett CRO (genomför kliniska prövningar), som i sin tur utvecklade en av världens mest använda SaaS-mjukvaror för just kliniska prövningar - Viedoc. I bolaget har han framförallt ägnat sig åt ledning och global affärsutveckling. Efter exits ägnar han nu tiden åt dels Viedoc och som investerare, styrelseledamot och rådgivare inom Life Science.

Sverre - LinkedIn

Sofia Bertling
Styrelse, Beslutskommitté, Investeringskommitté

Jag är bergsingenjör och har arbetat med forskning och utveckling inom stål&verkstadsindustrin samt sedan snart 20 år med produktutveckling inom life science. Med ett flertal roller inom MedTech bolag (Hermes Medical Solutions och SECTRA) har jag funnit mina styrkor. Jag älskar innovationer som förbättrar liv och drivs av arbetet med att lösa problem, utveckla lösningar och nå en internationell marknad. Jag sitter i ett flertal styrelser samt arbetar operativt inom ett life science bolag.

Sofia - LinkedIn

Mikael Ljungar
Styrelse, Beslutskommitté, Investeringskommitté

Mikael är utbildad IT-ekonom och har mångårig erfarenhet av försäljning, leverans och marknadsföring inom framförallt IT-sektorn. Har bland annat verkat i olika roller inom Visma-koncernen som VD för Visma Actit och Head of Retail SMB med inriktning Pharma och FMCG. Är serieentreprenör och har bland annat startat upp bolag inom fastighet/bygg och har i tillägg till det lång erfarenhet av styrelsearbete inom olika branscher. Idag medgrundare och försäljningschef på PrimeQ, ett konsultbolag inom IT, ekonomi och affärssystem.

Mikael - LinkedIn

Ulf Lindén
Suppleant

Ulf är affärsjurist med bakgrund som advokat och var sedan bolagsjurist inom Pharmacia Biotech och GE Healthcare där Ulf var chefsjurist i Sverige. 2016 var Ulf med och grundade LegalWorks, en av de första alternativa affärsjuridiska verksamheterna i Sverige och som levererar juridiska outsourcing- och interimslösningar till stora företag men också juridisk rådgivning start-ups och medelstora bolag. Ulf arbetar idag som rådgivare för ett stort antal företag inom medtech, biotech och e-hälsa. Ulf är också medgrundare till onlinetjänsterna Legalbuddy.com och Capchap.

Ulf - LinkedIn

Karin Andersson
Beslutskommitté, Investeringskommitté

Karin började sin karriär på Swedish Match som marknadschef och exportchef och efter 10 år inom världskända konsumentprodukter blev Karin marknadsdirektör för ett öron implantat företag, Entific – en spin-off från Nobel Biocare - som efter en period av intensiv fokusering på sälj- och marknadsföring framgångsrikt såldes till Cochlear. Flera andra start-ups och tillväxtbolag inom medicinteknik följde med fokus på diagnostik, kirurgi, eHealth och CRO.
Genom GlobalEyes Consulting hjälper Karin idag start-up bolag att finna sin internationella strategi och sina marknader. Erfarenhet av exits, inklusive börsnoteringar och av styrelsearbete. Är utbildad marknadsekonom. Ängel investerare. Bor i Frankrike.

Karin - LinkedIn

Kristina Magnusson Borg
Beslutskommitté, Investeringskommitté

Med 35 år på ledande och strategiska positioner inom Life Science har jag erfarenhet av allt från preklinisk-och klinisk forskning globalt till produktutveckling och marknad & sälj av läkemedel och livsmedelstillskott. Idag arbetar jag med att hjälpa företag inom Life Science att navigera i komplexa miljöer för att ta sina idéer till marknaden.

Kristina - LinkedIn

Joakim Söderberg
Investeringskommitté

Joakim är apotekare och entreprenör och har bland annat varit med och startat Health Solutions, Läkemedelstjänster, Svensk Dos och AlgoDx. Hans entreprenörskap rör sig inom det medicinska och ofta med koppling till hälsodata. Joakim har en bakgrund inom pharma och drev sitt första eHälso-projekt, en ”community” för HIV-läkare, redan 1995

Joakim - LinkedIn

Fredrik Sjövall
Investeringskommitté

Fredrik har en examen inom civilekonomi från Växjö Universitet och utbildningen Enterprising & Business Development. Fredrik har lång erfarenhet inom sälj och marknad från bolag så som Visma, Metro, Netdoktor, Bonnier Healtcare och AddHealth Media.

Efter 10 år i ledande roller inom sälj/marknad, främst nischat mot läkemedelsindustrin, lanserade Fredrik Rustico Solutions och Altea Pharma.

Fredrik - LinkedIn

Eva Eliasson
Investeringskommitté

Executive Coach, strateg och ängelinvesterare, som brinner för att hjälpa människor och företag att växa! Stöttar i ledningsarbetet samt coachar ledare och team i att utveckla samarbete och självledarskap. 20 års erfarenhet av arbete i ledande roller som marknadschef, varumärkesstrateg, process- och teamledare samt styrelseordförande. Certifierad coach, universitetsutbildad inom Social psykologi, DIHM Marknadsekonomi samt fil kand i Kemi.

Eva - LinkedIn

Robert Johansson
Investeringskommitté

Webb och app-utvecklare som gillar att vara med och utveckla och strukturera nya digitala lösningar. Investerat i onoterade bolag sen 2015 och har förkärlek för bolag som digitaliserar vården.

Robert - LinkedIn

Helena Pharmanson
Investeringskommitté

Internationell civilekonom som arbetat 16 år inom läkemedelsindustrin på Pharmacia och Pfizer i olika marknads-, sälj och ledarroller. Erfarenhet från etablerade läkemedel och nylanseringar, diverse terapiområden, marknadsföring till konsument och patient tillika vården. Arbetat i Sverige och i europeiska team. Sedan varit delaktig under 11 år i uppbyggnaden av omsorgskoncernen Humana med ett brett erbjudande inom omsorgssektorn. Kraftig organisk tillväxt och flertalet förvärv har resulterat i en ledande nordisk aktör, med börsnotering i 2016. Utöver marknads- och säljkompetens, bidrar jag gärna inom organisationsutveckling, att bygga ett varumärke över tid, konkret hållbarhet och att stärka företagskulturen och värdegrunden genom modernt ledarskap.

Helena - LinkedIn

Katharina Slätis
Investeringskommitté

Katharina har över 30 års erfarenhet från läkemedelsindustrin med ledande befattningar inom R&D, Medical Affairs och marknadsföring både nationellt och internationellt från bolag som Astra Zeneca, Bayer, Vifor Pharma och Kyowa Kirin. Hon är sedan några år entreprenör och driver PS Source AB, ett investerings och konsultbolag med inriktning på vetenskaplig strategi och internationell affärsutveckling.

Katharina - LinkedIn

Christian Said
Investeringskommitté

Har varit aktiv i startup scenen sedan 2012 och varit med och byggt upp två startups, ett inom SaaS och ett inom Health Tech. Under hela min karriär har fokus varit att bygga produkter och lösningar med den senaste teknologin för att lösa svåra och viktiga problem. Min spetskompetens ligger i produktutveckling, lösningsarkitektur samt IT. Driver just nu ett bolag som bedriver konsulting och rådgivning inom produktutveckling samt lösningsarkitektur inom Tech. 

Christian - LinkedIn

Per Setterberg
Investeringskommitté

Per har mer än 20 års erfarenhet från Life Science med start i kommersiella roller på svenska marknaden. Sedan 2015 driver han egen konsultverksamhet och är aktiv i flera start-ups inom Life Science där han har styrelseuppdrag och även arbetar operativt. Arbetar som VD i Iscaffpharma som är ett företag med verksamhet inom onkologi.

Erfarenhet från partnerskap och avtal med med internationella kunder. Mentor i flertal bolag inom Connect Sverige.

Per - LinkedIn

Thomas Hansson
Investeringskommitté

Ekonom, bördig i Skåne, som har tillbringat i stort sett hela mitt yrkesliv i tillverkande industri. Mer än tjugo år som CFO i stora och medelstora internationella koncerner med huvudkontor i Sverige. Jag har gedigen erfarenhet från ett antal olika branscher t.ex förpackningar, konsumentprodukter, byggnadsautomation, gruv- och anläggning. Växlar nu över till egen verksamhet med inriktning mot rådgivning och investeringar.  

Thomas - LinkedIn 

Patrik Forsell
Investeringskommitté

Patrik har mer än 30 års erfarenhet av Executive management,marknadsföring och försäljning, både nationellt och internationellt, från olika läkemedelsbolag.Har varit i roller som VD och regional Management internationellt sedan 2008.Stor erfarenhet inom produktlanseringar ,Tenders o läkemedels rabatteringar(reimbursement) inom specialty care och Orphan drugs.

Patrik - LinkedIn

Cilla Wernekinck Salamon
Investeringskommitté

Klinisk verksam läkare sedan 1991 och specialist i Gynekologi och Förlossning. Kvinnohälsa, innovation, nytänkande och bra lösningar och företagande ligger mig varmt om hjärtat. Med insynen och erfarenheten från ”insidan” är det intressant, viktigt och berikande att delta i Life Science investeringar och delta i utveckling. Jag är egenföretagare och driver verksamheten OmniGyn.

Cilla - LinkedIn

Bo Lidman
Investeringskommitté

Jag har en ekonomutbildning från Uppsala Universitet och har varit verksam inom Life Science industrin över 30 år. Jag har mestadels jobbat inom marknad, försäljning och affärsutveckling både inom Big Pharma och ledande ställning i e-Hälsobolag. Entreprenörsviljan har gjort att jag varit delaktig som VD i olika start-up bolag inom Biotech och e-Hälsa samt startat bolag inom Healthtech med inriktning RWD/RWE (RealWorld Data/Real World Evidence) kopplat till fr.a. kliniska prövningar. Detta har också medfört att jag varit involverad i både uppköp och exitprocesser.

Bo - LinkedIn

Björn Mattsson

Verkställande partner på Avelli AB. Född i Finland, dubbelt medborgarskap, finskt och svenskt. Lång internationell chefskarriär inom mjukvaruindustrin. Aktiv med styrelse- och rådgivningsuppdrag.

Björn - LinkedIn

Andreas Gretander

Andreas is co-founder and Senior Consultant at Phase2Phase Biopharma.
He has more than 20 years’ experience from various positions at Pharmacia & Upjohn, Biovitrum and Sobi covering process development, technology transfer, strategic manufacturing sourcing and project and line management.
Andreas has studied business economics and chemistry technology at Örebro University and Mälardalen University.

Andreas - LinkedIn

Ture Boye Nielsen

Född i Danmark men bosatt i Sverige sen 1996.
Jag har jobbat med Digital Marknadsföring i alla dess formar, men fram för allt Email Marketing och Marketing Automation, som även är inriktningen på vårt nuvarande bolag Email Addicts.

Ture - LinkedIn

Svante Almkvist

Svante holds a Master of Science degree in Molecular Biotechnology from Uppsala University. During his more than 20 years in the biopharmaceutical industry, Svante has gained a solid experience of process development, process validation, project management, tech transfer, CMC, and commercial manufacturing. He has held several positions at Sobi, such as project manager and process validation lead, as well as ten years as group manager within upstream manufacturing. Svante is the founder of Phase2Phase Biopharma Consulting.

Svante - LinkedIn

Christina Flint Celsing

Arbetar till vardags med ekonomisk rådgivning/uppföljning till företagsledda FÅAB och enskilda näringsidkare, samt är delägare i Feima AB som guidar StartUps och innovationsbolag till rätt finansiering. Kan analysera en balansräkning. Älskar när jag lyckas lotsa till framgång!
Filosofie Magister i Biologi och Geovetenskap
Egenföretagare i 20 år.

Christina - LinkedIn

Mattias Bodin

Mer än 25 års erfarenhet från Läkemedels och Medtechbranschen. Tidigare VD och medgrundare av Servicia Medical som blev DI-gasellföretag 3 år i rad. Gillar innovativa företag med stor tillväxtpotential, gärna med en SaaS modell.

Mattias - LinkedIn

Peter Rybäck

Peter har bred erfarenhet från läkemedelsindustrin sedan i början av 1990-talet. De senaste 20 åren har han varit med och startat och utvecklat mindre biotechbolag både på lokala marknader som Norden, Baltikum, Benelux och UK samt internationellt. Ny banbrytande teknologi med fokus på patientnytta är något som han brinner extra för. Utbildning, civilekonomexamen från Uppsala universitet

Peter - LinkedIn

Patrik Åvestrand

Verksam i Life Science industrin inom affärsutveckling, marknad och försäljning sedan 2003. Stort engagemang och intresse för lösningar som underlättar tillgänglighet till rätt behandling och vård, och utgår från patientbehovet. Grundare och vd för ICT Health Support som såldes till Oriola koncernen 2017. Medgrundare till Eviexa AB, ett SaaS bolag som samlar in och sammanställer kund- och patientinsikter. Medgrundare av Svenska Patientpoolen AB, idag en del av Bonnierkoncernen. Rådgivare/styrelsemedlem i startups. Även verksam som Director Business Development i Oriola koncernen fram till december 2021. Idag arbetar Patrik från sitt eget bolag som rådgivare, investerare och konsult i ovan områden.

Peter - LinkedIn

Kristofer Klerfalk

Kristofer Klerfalk är en Uppsalabaserad serie-entreprenör och affärsängel som brinner för att hjälpa förstagångsentreprenörer. Han är utbildad apotekare och huvuddelen av hans arbete har koppling till vård, läkemedel och medicinteknik men på senare år har han även medgrundat tech-hubben BASE10. Kristofer har omfattande styrelseerfarenhet från såväl näringslivet som ideella föreningar och stiftelser som främjar entreprenörskap.

Kristofer - LinkedIn