LSI Gamma

Våra änglar

LSI Gammas delägare har en mycket bred och djup erfarenhet inom Life Science. Här presenteras en del av dem.

Magnus Klaesson
Styrelse (ordförande), Beslutskommitté, Investeringskommitté 

Magnus är utbildad apotekare och har mångårig erfarenhet av marknadsföring och försäljning, både nationellt och internationellt, från olika läkemedelsbolag. Har bland annat arbetat som international marketing manager för Pfizer i New York. Är serieentreprenör och byggde bland annat upp Netdoktor.se tillsamman med Ann-Charlotte till Sveriges ledande hälsoportal. Bolaget såldes 2016 till Bonnier Healthcare AB. Magnus har startat och drivit flera bolag inom reklam och utbildning. Verkar idag i bland annat Meductus AB och IM Medical Education AB . Bolag verksamma inom marknadsföring och medicinska utbildningar.

Magnus - LinkedIn

 

Ann-Charlotte Beckman
Styrelse, VD, Beslutskommitté, Investeringskommitté

Ann-Charlotte är utbildad sjuksköterska och marknadsekonom. Över 15 års erfarenhet av entreprenörskap och styrelsearbete inom ägarledda tillväxtbolag samt över 5 års erfarenhet av att vara affärsängel och extern ledamot i start-up och scale-up bolag inom life science och healthtech. Var med och byggde upp Netdoktor i egenskap av vd och delägare till Sveriges ledande patient och läkarnätverk. Efter försäljning till Bonnier verksam som COO fö Bonnier Healthcare Sweden med Netdoktor som ett av fem bolag. Har även över 10 års erfarenhet från läkemedelsindustrin inom olika roller inom sälj och marknadsföring. Senast som ansvarig för lanseringen av Viagra i Sverige följt av en roll i det Europeiska teamet.

Ann-Charlotte - LinkedIn

Sverre Bengtsson
Styrelse, Beslutskommitté, Investeringskommitté 

Sverre är statistiker/ekonom och har arbetat med kliniska prövningar inom läkemedelsindustrin i över 25 år. 2003 grundade han ett CRO (genomför kliniska prövningar), som i sin tur utvecklade en av världens mest använda SaaS-mjukvaror för just kliniska prövningar - Viedoc. I bolaget har han framförallt ägnat sig åt ledning och global affärsutveckling. Efter exits ägnar han nu tiden åt dels Viedoc och som investerare, styrelseledamot och rådgivare inom Life Science.

Sverre - LinkedIn

Sofia Bertling
Styrelse, Beslutskommitté, Investeringskommitté

Jag är bergsingenjör och har arbetat med forskning och utveckling inom stål&verkstadsindustrin samt sedan snart 20 år med produktutveckling inom life science. Med ett flertal roller inom MedTech bolag (Hermes Medical Solutions och SECTRA) har jag funnit mina styrkor. Jag älskar innovationer som förbättrar liv och drivs av arbetet med att lösa problem, utveckla lösningar och nå en internationell marknad. Jag sitter i ett flertal styrelser samt arbetar operativt inom ett life science bolag.

Sofia - LinkedIn

Jens Mogensen
Styrelse

 

Ulf Lindén
Suppleant

Ulf är affärsjurist med bakgrund som advokat och var sedan bolagsjurist inom Pharmacia Biotech och GE Healthcare där Ulf var chefsjurist i Sverige. 2016 var Ulf med och grundade LegalWorks, en av de första alternativa affärsjuridiska verksamheterna i Sverige och som levererar juridiska outsourcing- och interimslösningar till stora företag men också juridisk rådgivning start-ups och medelstora bolag. Ulf arbetar idag som rådgivare för ett stort antal företag inom medtech, biotech och e-hälsa. Ulf är också medgrundare till onlinetjänsterna Legalbuddy.com och Capchap.

Ulf - LinkedIn

Kristina Magnusson Borg
Beslutskommitté, Investeringskommitté

Med 35 år på ledande och strategiska positioner inom Life Science har jag erfarenhet av allt från preklinisk-och klinisk forskning globalt till produktutveckling och marknad & sälj av läkemedel och livsmedelstillskott. Idag arbetar jag med att hjälpa företag inom Life Science att navigera i komplexa miljöer för att ta sina idéer till marknaden.

Kristina - LinkedIn

Kristofer Klerfalk

Kristofer Klerfalk är en Uppsalabaserad serie-entreprenör och affärsängel som brinner för att hjälpa förstagångsentreprenörer. Han är utbildad apotekare och huvuddelen av hans arbete har koppling till vård, läkemedel och medicinteknik men på senare år har han även medgrundat tech-hubben BASE10. Kristofer har omfattande styrelseerfarenhet från såväl näringslivet som ideella föreningar och stiftelser som främjar entreprenörskap.

Kristofer - LinkedIn

Mattias Waldau
Beslutskommitté

 

Katharina Slätis
Investeringskommitté

Katharina har över 30 års erfarenhet från läkemedelsindustrin med ledande befattningar inom R&D, Medical Affairs och marknadsföring både nationellt och internationellt från bolag som Astra Zeneca, Bayer, Vifor Pharma och Kyowa Kirin. Hon är sedan några år entreprenör och driver PS Source AB, ett investerings och konsultbolag med inriktning på vetenskaplig strategi och internationell affärsutveckling.

Katharina - LinkedIn

Emmelie Persson
Investeringskommitté

Emmelie Persson är utbildad molekylärbiolog och har en Medicine doktorsgrad från Karolinska Institutet. Efter mer än 10 års forskning inom immunologi lämnade hon akademin för industrin. Idag har hon mer än 15 års erfarenhet från läkemedelsindustrin där hon har haft ledande befattningar inom medical affairs och market access på nationell, nordisk och global nivå. Erfarenheten innefattar både marknadsbolag och klinisk produktutveckling på huvudkontor. Idag leder hon ett globalt team med en produkt både i internationell lansering samt under klinisk utveckling. 

Emmelie - LinkedIn

Hans J Johansson
Investeringskommitté

Hans J Johansson arbetar som Global Applications Director på Purolite Life Sciences, Llantrisant, Wales. Han har tillbringat mer än 30 år inom life science-branschen. Merparten av tiden inom forskning och utveckling vid Pharmacia/Amersham/GE Healthcare med ett särskilt fokus på rening och produktion av biologiska läkemedel. Han publicerar regelbundet och är innehavare av mer än tio patent inom området kromatografigeler och storskalig proteinrening.

Cilla Wernekinck
Investeringskommitté

Klinisk verksam läkare sedan 1991 och specialist i Gynekologi och Förlossning. Kvinnohälsa, innovation, nytänkande och bra lösningar och företagande ligger mig varmt om hjärtat. Med insynen och erfarenheten från ”insidan” är det intressant, viktigt och berikande att delta i Life Science investeringar och delta i utveckling. Jag är egenföretagare och driver verksamheten OmniGyn.

Cilla - LinkedIn

 

Peter Marcusson
Investeringskommitté

Specialiserad på affärsutveckling inom Life Science samt aktiv som styrelseledamot i några företag efter en lång karriär inom läkemedelsindustrin. Arbetade 19 år på Ferring och 14 år på Alcon i ledande kommersiella befattningar, både strategiska och operativa. Internationell erfarenhet inklusive placeringar utomlands (USA, Schweiz och Danmark). Insikt i och erfarenhet av hur fullt integrerade organisationer fungerar.

Christian Said
Investeringskommitté

Har varit aktiv i startup scenen sedan 2012 och varit med och byggt upp två startups, ett inom SaaS och ett inom Health Tech. Under hela min karriär har fokus varit att bygga produkter och lösningar med den senaste teknologin för att lösa svåra och viktiga problem. Min spetskompetens ligger i produktutveckling, lösningsarkitektur samt IT. Driver just nu ett bolag som bedriver konsulting och rådgivning inom produktutveckling samt lösningsarkitektur inom Tech. 

Christian - LinkedIn

Ulla Bark
Investeringskommitté

Jag är utbildad IVA och anestesi sjuksköterska, kliniskt verksam i drygt 20 år innan jag bytte bana till att arbeta som chef , både i ett privat vårdbolag och i kommunal Hälso- och sjukvård. När pandemin kom och behovet av kliniskt arbetande vårdpersonal var stort, så blev det naturligt att bidra. Detta ledde till att jag nu sedan snart ett år (efter 17 år) åter tagit steget till att heltid arbeta kliniskt som IVA sjuksköterska.

 

Monica Haagen
Investeringskommitté

 

Christopher Marken
Investeringskommitté

Affärsängel, rådgivare och startup coach med fokus på digitala produkter. Sitter också i ett par styrelser. Christopher har 15 års erfarenhet från ledande positioner i digital produktbolag som tex Bonnier News, Schibsted och Betsson. 2020 började Christoppher investera i onoterade bolag efter att ha gjort exit från sin startup. I botten har han en MSc i Biotechnology and Engineering Genomics med inriktning på bioinformatik. Detta från Umeå Universitet. Han ser Life Science Invest som en chans att återknyta till Life science sektorn efter att ha hoppat direkt in i digital produktbolag efter sin examen. Christopher driver också bloggen angelofsweden.io där han skriver om hur det är att ängelinvestera och vad startups ska tänka på för att lyckas.

angelofsweden.io

Catarina Berggren
Investeringskommitté

Jag är utbildad civilekonom med 25 års erfarenhet från ledande roller inom försäljning och marknadsföring. Under 10 år har jag byggt upp och utvecklat nordiska organisationer med fokus på intäktsoptimering. Jag har drivit marknadskampanjer både avseende varumärkesbyggande och försäljningsdrivande aktiviteter. Som entreprenör har jag utvecklat och byggt en digital plattform för anhöriga till äldre. Mina främsta styrkor är att se affärsmöjligheter, etablera partnerskap och bygga framgångsrika team. Jag har även studerat psykologi.

Joakim Söderberg
Investeringskommitté

Joakim är apotekare och entreprenör och har bland annat varit med och startat Health Solutions, Läkemedelstjänster, Svensk Dos och AlgoDx. Hans entreprenörskap rör sig inom det medicinska och ofta med koppling till hälsodata. Joakim har en bakgrund inom pharma och drev sitt första eHälso-projekt, en ”community” för HIV-läkare, redan 1995

Joakim - LinkedIn

Martin Fredholm
Investeringskommitté

Elektronikingenjör och ängelinvesterare. Erfarenhet från medtech och industri som konsult. Har varit med och byggt upp en startup inom e-handel och leveranser. Driver ett bolag som bedriver konsulting inom produktutveckling av elektronik. Började investera i onoterade bolag under 2017.

Martin - LinkedIn

 

Mikael Ljungar
Investeringskommitté

Mikael är utbildad IT-ekonom och har mångårig erfarenhet av försäljning, leverans och marknadsföring inom framförallt IT-sektorn. Har bland annat verkat i olika roller inom Visma-koncernen som VD för Visma Actit och Head of Retail SMB med inriktning Pharma och FMCG. Är serieentreprenör och har bland annat startat upp bolag inom fastighet/bygg och har i tillägg till det lång erfarenhet av styrelsearbete inom olika branscher. Idag medgrundare och försäljningschef på PrimeQ, ett konsultbolag inom IT, ekonomi och affärssystem.

Mikael - LinkedIn